04
فوریه

مقایسه ساخت معرق سنگ به روش واترجت با روش برش CNC

معرق سنگ با استفاده از واترجت :

در روش تولید معرق سنگ با واترجت که به شدت وابسته به تکنولوژی است , ابتدا طرح مورد نظر به وسیله کامپیوتر طراحی و رنگ بندی میشود. پس از آن قطعات مختلف هر رنگ سنگ یا سرامیک از نقشه اصلی جدا شده و نقشه اجرایی آن به زبان دستگاه واترجت طراحی خواهد شد. در مرحله بعد قطعات مورد نظر به وسیله دستگاه واترجت با فشار آب بسیار زیاد و ماده برشی (ابرسیو یا گارنت) بریده، آماده مونتاژ میشود. پس از آن قطعات بریده شده مطابق نقشه در کنار هم قرار داده شده، با روشهای گوناگون به وسیله چسب ثابت و آماده میشوند.

معرق سنگ سی ان سی :

در این روش ابتدا نقشه در کامپیوتر طراحی شده و دستگاه سی ان سی سنگ زمینه را مطابق نقشه به عمق مورد نظر حفر میکند. پس از این مرحله قطعه های سنگ های رنگی با ضخامت ۸ میلی متر، مطابق نقشه اولیه و بر مبنای رنگبندی ، طرح با دست و دستگاه برش خورده و با چسب هم رنگ سنگها در محل مناسب که در مرحله اول کار که کفتراش نامیده میشود ، مشخص شده وچسبانده می شود. سپس سنگها هفت مرحله ساب خورده و آماده استفاده می باشد. در این روش نیز از آنجایی که از یک سنگ به عنوان سنگ بستر زمینه استفاده میگردد و معرق سنگ اصطلاحا به صورت پشت بسته میباشد ، استحکام معرق به اندازه سنگ زمینه میباشد و محصول توانایی تحمل هرگونه فشار در حین جابجایی و نصب را به اندازه سنگ زمینه دارا می باشد.

روش دیگری هم برای ساخت معرق وجود دارد که بصورت دستی انجام می شود .

معرق سنگ دستی سنتی :

ابتدا سنگ زمینه در ابعاد مورد نظر که معمولا از جنس تراورتن ارزان قیمت بوده ، انتخاب می شود. در اوایل طرح مورد نظر با استفاده از دوده روی آن انتقال داده می شد ولی اکنون از کاغذهای پوستی یا نقشه کشی ، استفاده کرده و طرح را در ابعاد واقعی ترسیم می کنند. سپس برای ایجاد فضایی جهت قرارگیری قطعات رنگی، دور خطوط نقوش با نواری از جنس برنز به ارتفاع حدود ۱۰ میلیمتر گرفته می شود. سپس الگوهایی از روی نوارهای برنزی تهیه می شود و الگوها را با چسب چوب برروی سنگ های رنگی با ضخامت ۸ میلی متر می چسبانند. در این روش ، از آنجایی که از یک سنگ به عنوان بستر (بوم) استفاده می شود و سایر سنگها روی آن قرار می گیرند ، ضخامت محصول نهایی بیشتر خواهد بود.